Spanje (ES)

Eisen

Spanje is een van de lidstaten van de Europese Unie.

Inspecties verpakkingshout van herkomst continentaal Portugal, Madeira en Spanje

Continentaal Portugal is per juni 2008 geheel besmet verklaard met het dennenhoutaaltje. Ook het Portugese eiland Madeira is geheel besmet verklaard. Langs de grens met Portugal zijn ook enkele afgebakende gebieden in Spanje besmet verklaard. Daarom is de eis van kracht dat al het verpakkingshout van naaldhout dat continentaal Portugal, Madeira en de afgebakende gebieden in Spanje (hierna aangeduid met: besmet gebied in PT/ES) verlaat conform ISPM 15 moet zijn behandeld en gemarkeerd. Deze eis geldt dan ook voor verpakkingshout van naaldhout van origine uit andere EU lidstaten. Dit hout hoeft bij binnenkomst in besmet gebied in PT/ES niet te zijn behandeld/gemarkeerd, maar wel wanneer het besmet gebied in PT/ES verlaat.

Om logistieke problemen te voorkómen adviseert de NVWA bij gebruik van verpakkingshout van naaldhout met bestemming besmet gebied in PT/ES gebruik te maken van verpakkingshout conform ISPM 15.

Geregistreerden

Dit zijn de bedrijven in Spanje die door de NVWA erkend zijn.

De vermelde afkortingen in het document betekenen het volgende:

AS: Houtzagerij
FB: producent
RE: reparateur
HT: warmtebehandeling kamer

Mocht u met leveranciers te maken krijgen, die nog niet op de betreffende lijst is in een erkend overzicht opgenomen, neemt u dan contact op met het secretariaat van SMHV: smhv@wispa.nl.