Toelichting geregistreerden internationaal

Veel ondernemingen in de houten verpakkingsindustrie maken gebruik van behandeld hout uit het buitenland. Enkel het hout dat afkomstig is van geregistreerde ondernemingen uit landen die erkend worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), mag bij de productie van houten verpakkingen gebruikt worden zonder behandeling en vervolgens verkocht worden als een verpakking, die voldoet aan de eisen van ISPM 15.

De door de NVWA erkende internationale ondernemingen treft u in het landenoverzicht (op alfabet) aan. Aangezien SMHV afhankelijk is van de aanlevering van gegevens van de nationale en internationale NVWA's, kunnen onderstaande lijsten onvolledig zijn. Mocht u met leveranciers te maken krijgen, die nog niet op een van de onderstaande lijsten zijn opgenomen, neemt u dan contact op met het secretariaat van SMHV: smhv@wispa.nl

Voor elke zending met behandeld hout die afkomstig is van een geregistreerde onderneming geldt dat deze voorzien dient te zijn van:

  1. Een verklaring van de leverancier van het hout dat de bewuste zending daadwerkelijk behandeld is conform ISPM 15. Buitenlandse zagerijen dienen vanaf 1 januari 2006 op de facturen aan te geven dat het hout "according ISPM 15" is.
  2. Het Nederlandse geregistreerde bedrijf dient dit administratief bij te houden.

Dit zijn essentiƫle punten, waarop de Certificatie-Instelling controleert (uiteraard indien van toepassing).

Dit is een overzicht van de landencodes.

Een landenoverzicht van de geregistreerden internationaal vindt u terug onder ISPM 15 internationaal landenoverzicht.